Beslut i Fullmäktige ang arvodeshöjning

Så gick det i fullmäktige. Ove och Tiina Vänsterpartiet yrkade avslag på den motion från MP som lämnat in om att höja arvodet för kommunalrådet, vid den votering som följde vann vårt avslagsyrkande med stor majoritet. Att Vänsterpartiet yrkade på avslag grundar sig på att motionen kommer från ett stödparti till majoriteten, men även det faktum att vi anser det djupt odemokratiskt att i slutet på mandatperioden via en motion yrka på höjning. Eventuella förändringar bör ske via Arvodesberedningen vid mandatperiodens början, då vet alla vad som gäller fram till nästa mandatperiod. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stöd Vänsterpartiet ge en gåva till Valfonden
Stöd Vänsterpartiet ge en gåva till Valfonden
Lyssna på Joe Hill
Lyssna på Joe Hill

Joe Hill
Joe Hill, född Joel Emmanuel Hägglund, alias Joseph Hillström, född 7 oktober 1879 i Gävle, avrättad 19 november 1915 i Salt Lake City, Utah, USA, var en fackföreningsman, diktare och sångare. Hans föräldrahem i gamla Gävle är nu museum och f.d. Wikipedia
Född: 7 oktober 1879, Gävle
Död: 19 november 1915, Utah, USA

Vänsterpartiet ditt val
Arkiv