Från Kommunstyrelsen 140409

IMG_2032_resizeVid det senaste Kommunstyrelsemötet fanns på dagordningen frågan om förändringar i strandskyddet, majoriteten S + C föreslog ändringar, som enligt vår uppfattning tillika Västra Götalands Regionens skulle innebär stora försämringar, förslaget innebar att man skulle kunna bygga mycket närmare strandlinjen än idag vilket i  sin tur inskränker  på det fria friluftslivet, man har ju i färskt minne fallet med Ace of Bace stjärnan som i Halland stängde av hela stranden med sitt bygge. Vi röstade nej till förslaget men blev nedröstade, vi reserverade oss mot beslutet.

Det låg även ett förslag från en medborgare att kulturminnesmärka Gula Villan på Gårvik, detta förslag rönte samma öde som strandskyddet, S+C med stödpartier röstade emot vilket innebär rivning. Vi röstade för att kulturminnesmärka villan då den representerar en unik byggnadstil från 1920-30 talet, dessutom är den symbolen för många Munkedalsbor som via simskola, klassövernattningar med skolan och många andra aktiviteter med fina minnen. Vi reserverade oss även här mot beslutet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stöd Vänsterpartiet ge en gåva till Valfonden
Stöd Vänsterpartiet ge en gåva till Valfonden
Lyssna på Joe Hill
Lyssna på Joe Hill

Joe Hill
Joe Hill, född Joel Emmanuel Hägglund, alias Joseph Hillström, född 7 oktober 1879 i Gävle, avrättad 19 november 1915 i Salt Lake City, Utah, USA, var en fackföreningsman, diktare och sångare. Hans föräldrahem i gamla Gävle är nu museum och f.d. Wikipedia
Född: 7 oktober 1879, Gävle
Död: 19 november 1915, Utah, USA

Vänsterpartiet ditt val
Arkiv