artikel

Vi skramlar in medel till volontärarbetare i Ukraina

Den 24 februari 2022 gick ryska trupper in i Ukraina, vilket var inledningen till en fullskalig invasion och den största flyktingströmmen i Europa sedan andra världskriget. Vi står alla upp för Ukrainas självständighet. Människors rätt att leva i fred och trygghet är ovillkorlig, och varje lands möjlighet att självt få styra över sin framtid måste försvaras. Den här typen av stormaktsaggression är ett brott mot de principer om fred, avspänning och internationellt samarbete som vi i Vänsterpartiet står för.

Förra veckan fick vi i Vänsterpartiet Munkedal kännedom om en kamrat i Uddevalla som ska resa till Ukraina som volontärarbetare via Operation Aid. Vi har tagit kontakt med honom för att hjälpa till att samla ihop medel till arbetet. Nedan kan du läsa om Bobbans kommande arbete.

Vill du hjälpa till?

  • Swisha valfri summa till Bobban Petrovski: 0768-938710
  • Du kan också hjälpa till med förnödenheter till Ukraina via Operation Aid:s hemsida: org

 

”Jag heter Bobban Petrovski och är medlem i Vänsterpartiet Uddevalla.

Jag åker till Ukraina 15/4 via Operation Aid som volontär och min uppgift blir att köra ut till byarna med hjälpen som kommer från Sverige. Detta arbete är ett volontärarbete vilket betyder att jag själv för stå för alla kostnader inklusive maten, samt för att ta mig dit och tillbaka. Jag är där i minst 2 veckor men det kan bli 4 veckor. Om läget förändras drastiskt så kanske jag måste lämna Ukraina snabbt. Min tanke är att samla pengar för att både kunna finansiera min resa och köpa in matpaket via Operation Aid. Jag flyger till Warszawa i Polen och därifrån tåg till Lviv i Ukraina.

Tackar för er uppmärksamhet, Bobban”

Kopiera länk